Screens

Zipscreen Q-100

Voor de toepassing van vlak-hangende zonwering is er in de Q-series een prachtige design-Zipscreen ontworpen. De Zipscreen Q-100 past qua vormgeving en uitstraling uitstekend bij de ander producten uit deze serie. Uiteraard ook in de bijpassende kleuren en kleurcombinaties te verkrijgen. Vanzelfsprekend met dezelfde karakteristieke aluminium zijkappen als de Q-105, Q-230 en Q-240. Maximale maatvoering van de Zipscreen Q-100 is 3,60 meter breed bij 3,60 meter hoog.
ZIP screen 100 en 125
Een relatief nieuw systeem in het screen-spectrum dat zeer snel terrein aan het winnen is. Door de doekgeleiding is deze screen extreem windvast en kan tevens als insectenwering dienen. In een exclusief vormgegeven behuizing een sieraad aan uw woning. Alleen elektrisch bedienbaar.

Techniek 
De bovenbak wordt op de geleiders geplaatst waartussen het doek, dat is verzwaard met een aluminium onderlat, op en neer beweegt. De rits die aan beide zijden aan het doek is bevestigd en door de kunststof geleiders gefixeerd wordt, zorgt er voor dat de screen in elke positie windvast is. In gesloten stand is de ZIP-screen tevens insektenwerend.
Geleiders
De aluminium geleiders zijn over de gehele lengte voorzien van een extra kunststof geleider voor de fixatie van de rits. Aan de bovenkant is deze kunnststof geleider voorzien van een inlooptrechter om een soepele geleiding van het doek te waarborgen. De geleiders zijn voor op of in de dag situaties toepasbaar.
Doeken 
Het doek van de ZIP-screen is aan beide zijden voorzien van een rits. Het doek is geweven uit glasvezel en daarom oersterk, vochtbestendig, rot- en schimmelvrij, vet- en vuilafstotend en bestand tegen weersinvloeden.Het heeft een gewicht van ca. 525 gram per vierkante meter. Door de enigszins open structuur van het doek blijft het zicht van binnen naar buiten behouden, terwijl de inkijk van buiten naar binnen overdag vrijwel nihil is. Het kleurenscala omvat meer dan 40 kleuren.

De zip screens zijn verkrijgbaar in:

 • Breedte 
  80 t/m 460 cm (type 100) 
  100 t/m 540 cm (type 125)
 • Hoogte 
  30 t/m 360 cm (type 100) 
  100 t/m 400 cm (type 125)
 • Standaardkleur omkasting 
  Zilver geanodiseerd 
  Roomwit RAL 9001 
  Wit RAL 9010
 • Bediening 
  Elektrisch met schakelaar of handzender (optioneel)
  Tevens verkrijgbaar in de Limited Edition.
Download de brochure

 Screen type 75, 85 en 95
De traditionele verticale vlakhangende zonwering die in deze tijd niet meer weg te denken is in het brede aanbod aan buitenzonwering. Door de grote windvastheid uitermate geschikt voor gebruik tijdens afwezigheid. Uitsluitend als maatwerk product leverbaar in een grote variƫteit aan uitvoeringen en bedieningen.
Techniek
De bovenbak wordt op de geleiders geplaatst waartussen het doek, dat is verzwaard met een aluminium onderlat, op en neer beweegt. Kap, geleiders en onderlat zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium.
Geleiders
Afhankelijk van de situatie zijn meerdere soorten geleiders verkrijgbaar. Geleiders voor op de dag montage en geleiders voor in de dag montage.Deze laatsten zijn uitgevoerd met een haakse hoek waarmee eenvoudig tussen de muren gemonteerd kan worden. In sommige gevallen is het mogelijk om speciale geleiders met spleetafdichting toe te passen.

Doeken
Het doek is geweven uit glasvezel en daarom oersterk, vochtbestendig, rot- en schimmelvrij, vet- en vuilafstotend en bestand tegen weersinvloeden. Het heeft een gewicht van ca. 525 gram per vierkante meter. Door de enigszins open structuur van het doek blijft het zicht van binnen naar buiten behouden, terwijl de inkijk van buiten naar binnen overdag vrijwel nihil is. Het kleurenscala omvat meer dan 40 kleuren.
Screen type 75, 85 en 95 zijn verkrijgbaar in:

 • Breedte 
  60 t/m 340 cm (Bij koppeluitvoering grotere breedte mogelijk)
 • Hoogte 
  30 t/m 340 cm
 • Standaardkleur omkasting 
  Zilver geanodiseerd 
  Diverse RAL kleuren
 • Bediening 
  Handmatig, diverse mogelijkheden 
  Elektrisch met schakelaar of handzender (optioneel)

 • Afhankelijk van de breedte en/of hoogte moet voor een bakmaat 75, 85 of 95 gekozen worden